Et himmelsk stykke med is

 

Der var store forventninger til maden, på en  aften hvor det hele gerne skulle ende ud med perfektion. Sådan starter  beretningen om mødet med en is, der på det nærmeste åbnede  porten til himlen.

 

Når noget smager godt, er det vigtigt at rose det,  og isen der denne aften blev spist på en af de bedre restauranter,  var lavet på ægte italiensk manér, hvilket var tydeligt at se  lige fra starten.

Det startede med en forret og hovedret

 

Der dog ikke på samme måde som isen kunne hamle  op med de høje forventninger. Det var ikke decideret dårligt, det  var dog bare som om, at der lige manglede prikken over i’et –  hvilket så isen gjorde til skamme. En hjemmelavet italiensk is,  der blev serveret på den helt rigtige måde, fik straks tænderne  til at løbe i vand.

 

En anretning, hvor isen smagte himmelsk ved første  bid, og så lige for at være sikker, blev den anden bid straks  taget, og det var lige så himmelsk en smag, der fuldendte oplevelsen.  Italiensk is kan være den rene åbenbaring, specielt når det er hjemmelavet,  og håndlavet. Det var tydeligt at mærke, at det her var en håndlavet  is, du havde med at gøre – og det gjorde bare alle smagsnuancerne  det tydeligere.

6 stjerner til isen – resten er mere  la la

 

Det er nødvendigt at fremhæve den italienske is,  også fordi den gør sig udmærket som gourmet  is, og det skal belønnes. Derfor skal den også have  6 ud af 6 mulige stjerner, for den gav mig helt sikkert lyst til mere.  Du kunne mærke kærligheden til isen, du kunne mærke selv de mindste  smagsnuancer, og du kunne mærke at det var en håndlavet is.

 

Mere af det tak – så kan du være sikker  på at italiensk is er kommet for at blive.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *