
Der var store forventninger til maden, på en aften hvor det hele gerne skulle ende ud med perfektion. Sådan starter beretningen om mødet med en is, der på det nærmeste åbnede porten til himlen.
Når noget smager godt, er det vigtigt at rose det, og isen der denne aften blev spist på en af de bedre restauranter, var lavet på ægte italiensk manér, hvilket var tydeligt at se lige fra starten.
Det startede med en forret og hovedret
Der dog ikke på samme måde som isen kunne hamle op med de høje forventninger. Det var ikke decideret dårligt, det var dog bare som om, at der lige manglede prikken over i’et – hvilket så isen gjorde til skamme. En hjemmelavet italiensk is, der blev serveret på den helt rigtige måde, fik straks tænderne til at løbe i vand.
En anretning, hvor isen smagte himmelsk ved første bid, og så lige for at være sikker, blev den anden bid straks taget, og det var lige så himmelsk en smag, der fuldendte oplevelsen. Italiensk is kan være den rene åbenbaring, specielt når det er hjemmelavet, og håndlavet. Det var tydeligt at mærke, at det her var en håndlavet is, du havde med at gøre – og det gjorde bare alle smagsnuancerne det tydeligere.
6 stjerner til isen – resten er mere la la
Det er nødvendigt at fremhæve den italienske is, også fordi den gør sig udmærket som gourmet is, og det skal belønnes. Derfor skal den også have 6 ud af 6 mulige stjerner, for den gav mig helt sikkert lyst til mere. Du kunne mærke kærligheden til isen, du kunne mærke selv de mindste smagsnuancer, og du kunne mærke at det var en håndlavet is.
Mere af det tak – så kan du være sikker på at italiensk is er kommet for at blive.